21 iunie, 2012

PROFETIE SILVIU BRUCAN

Motto propriu, insusit si asumat: profetiile pot fi si partial adevarate si chiar si in acest caz isi ating scopul!

Profetia lui Silviu Brucan, care a spus ca ne vor trebui minim 20 de ani sa invatam ce este democratia, se apropie de adevar.Ieri un tribunal da o decizie definitiva si irevocabila in cazul Adrian Nastase, ceea ce se deduce ca in sfarsit justitia este libera sa isi faca treaba si traim intr-o democratie adevarata.
Dar oare de ce am senzatia ca Adrian Nastase nu va face o zi de puscarie!O fi justitia libera, dar politia, spitalele sunt ele libere, oare caracatita a disparut de tot?
Eu stiu ca o mana spala pe alta, iar cand una este ocupata, cautam una disponibila.Sunt atatea posibilitati in care nu poti fi inchis, incat imi este greu sa fac pronosticuri naive.Orice este posibil cat traim in Romania.
Adrian Nastase a fost un prim-ministru competent, care si-a facut treaba cel mai bine de la 1990 incoace.Dar este acest lucru suficient sa stergem cu buretele si lucrurile rele, la limita legii.
Oare nu cumva iluzia puterii, schimba caractere, deformeaza realitatea si schimba cursul perceptiei adevarului de fals.Au oamenii cu cea mai inalta functie in stat prezumtia de nevinovatie, doar fiindca isi depasesc limitele sa rezolve sarcini, dar in acelasi timp sunt depasiti si de realitate in mod normal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...