19 iunie, 2012

LOCOMOTIVA FARA MECANIC

Motto propriu, insusit si asumat: doar intimplarea face uneori, ca unele teorii sa fie contrazise!

Azi am vazut la tv o stire care m-a lasat perplex.O locomotiva merge cu peste 100kmh pe sinele din Romania si nu deraieaza.Eu parca stiam ca vechea infrastructura a CFR nu permite viteze de peste 100kmh!Si mai mult, locomotiva merge singura, fara mecanic.
E mai putin interesant in ce conditii poate merge o locomotiva singura, fara mecanic, e mai frumos sa aflam de ce teoria probabilitatilor exista si este reala,pentru ca desi existau conditii improbabile cu un procentaj de 0,0001% sa se intimple acest lucru, totusi acest eveniment a avut loc!
Cand eram mic prin anii 1980 imi placea sa urmaresc trenurile, unele aveau 3 faruri precum rapidul si acceleratul si altele 2 precum personalul!Eram pe atunci ferm convinsi ca trenurile cu 3 faruri au aparat de fotografiat.Acum dupa 32 de ani, sunt ferm convins ca doar trenurile romanesti pot merge fara conducator!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...