25 mai, 2012

SISTEM DE PROPULSIE FUTURIST

Motto propriu insusit si asumat: tehnologia avanseaza, pe termen lung aceasta e singura noastra sansa!

O sursa aparent credibila anunta cu un aer incurajator, ca s-a inventat un nou sistem de propulsie in spatiu si astfel numai este bazata pe motoarele conventioanele ale rachetelor.
Inventatorul este o studenta in varsta de 19 ani, Alsha Mustafa din Egipt.
Concret, ea susţine că două obiecte plasate în vid, foarte aproape unul de celălalt, ar genera suficientă energie pentru a permite sateliţilor sau navetelor spaţiale să circule în vid.
Descoperirea tinerei se bazează pe efectul Casimir, care susţine că, între două obiecte plasate în vid, densitatea de radiaţii este mai mică, iar acest lucru determină apariţia unei forţe de atracţie între plăci.
Efectul Casimir, efect al mecanicii cuantice, a fost prezis de Hendrik Casimir și Dirk Polder în 1946 și verificat experimental în 1958 de Marcus Spaarnay.
Dacă se așază o pereche de plăci metalice paralele, foarte aproape una de cealaltă, în spațiu vid prin care se deplasează felurite radiații cu diferite lungimi de undă, efectul lor este o ușoară reducere a lungimilor de undă care se potrivesc între plăci, față de numărul lungimilor de undă din afară. Înseamnă că densitatea de energie a fluctuațiilor stării fundamentale dintre plăci, deși tot infinită, este mai mică decât densitatea de energie din afara lor cu o cantitate finită. Această diferență dintre densitățile de energie dă naștere unei forțe care împinge cele două plăci una spre alta, forță observată experimental.
Formula de calcul pentru forța care acționează asupra unori plăci ideale, perfect conductoare, în vid este:
 F = \frac {\pi h c A}{480 d^4} = 1.300127 \times 10^{-27} \frac {A}{d^4}
unde A este suprafața plăcilor, d distanța între ele, h este constanta lui Planck și c viteza luminii.
Pare totul asa de simplu, incat stau si ma gandesc ca era mai interesant de aflat putin din biografia inventatorului care este inca la o varsta specifica adolescentii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...