16 mai, 2012

INCOLOR, INODOR, INSIPID

Motto propriu, insusit si asumat: o viata traita in alb si negru, e mai putin interesant de studiat!

V-ati imaginat vreodata in viata voastra, ca universul in care va miscati, sa fie lipsit de culoare, noi ca oameni sa fim lipsiti de miros si gust!
Vazul si auzul sau mirosul si gustul, sunt simturi  fara de care nu ne-am desfasura in viata la parametri optimi.Se spune ca atunci cand iti lipseste una din carateristici, celelante simturi se ascut si compenseaza lipsa.Avand in vedere cele de mai sus, imi dau seama, cat de departe suntem de ce e esential in viata si ce facem noi de fapt.
Educatia inca din primii ani din viata, intr-un cadru organizat si motivat, face ca in timp, sa aiba loc o relaxare a discriminarii la orice nivel s-ar pune problema.
Asa cum exista constitutia unei tari, asa cum sunt legile sau biblia sau codurile dupa care ne orientam in rezolvarea unor probleme, asa ar trebui sa existe o carte de capatai a fiecarui om, care sa prezinte cu lux de amanunte, principiile de baza in evolutia noastra ca oameni pe acest pamant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...