31 mai, 2012

EDUCATIA

Motto propriu, insusit si asumat: nici cei sapte ani de casa si nici studiile superioare, nu iti ofera neaparat o educatie aleasa sau de rasa, la figurat vorbind!

Unii spun ca educatia tine de cei sapte ani de acasa, altii spun ca e legata de scoala, altii vorbesc de anturaj si locul unde iti petreci cel mai mult timp.
O parte din trasaturile noastre ne sunt inoculate de familie, apoi de scoala, urmeaza apoi cercurile pe care le frecventam si nu in ultimul rand de informatiile acumulate care se reflecta in personalitatea noastra.
Educatia este ansamblu de măsuri aplicate în mod sistematic în vederea formării și dezvoltării însușirilor intelectuale, morale sau fizice ale persoanelor.
Degeaba ma autoeduc eu, daca un popor are un fel anume de a se educa, intr-un spirit nu tocmai fericit.Pana la urma trebuie sa acceptam realitatea, multimea domina si integrarea presupune adaptare, ceea ce se traduce prin, nu conteaza unde vreau eu sa ajung, ma ajuta altii sa ajung unde vor ei mai repede.
Dar, in viata putem alege si daca nu o facem nu e vina nimanui, ca nu cautam locul mult visat, in care totul pare echilibrat si realist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...