06 aprilie, 2012

PROPAGANDA, MANIPULARE SI PERSUASIUNE LA TVR

Motto propriu, insusit si asumat: tehnicile de propaganda, manipulare si persuasiune sunt o arma cu doua taisuri!

Traim intr-o perioada in care televiziunea e un punct de reper pentru orice.Aici se scrie ora si istoria unui popor si nu numai.
Tehnicile de propaganda, manipulare si persuasiune in ziua de azi, e ceva normal, dar ce inseamna aceste tehnici speciale, pana unde lucreaza statul cu emotiile noastre!
Propaganda = raspandirea in masa a unei idei, cu scopul de a convinge si de a acastiga adepti.
Manipularea = a antrena, prin mijloace de influențare psihică, un grup uman, o comunitate sau o masă de oameni la acțiuni al căror scop aparține unei voințe străine de interesele lor.
Persuasiune = Acțiunea, darul sau puterea de a convinge pe cineva să creadă, să gândească sau să facă un anumit lucru
Sa reluam firul epic al povestirii intr-un mod inedit: politicianul raspandeste o idee, ascunde adevarul si convinde pe toata lumea ca acela este drumul.
Cum reusesc ei sa fac asta? Prin jocuri de cuvinte, generalitati evidente, eufemisme, conexiuni false, disimulare, erori de logica, apeluri la emotii, mesaje sublimale si credeti-ma ca reusesc, indiferent cat de inteligenti ne credem noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...