06 decembrie, 2011

REFUGIU

Refugiu = loc de adapostire in fata unei neplaceri;
As putea spune, ca concediul de odihna, e un refugiu.Iti ei cateva zile libere si faci altceva decat in mod normal, altfel spus iti schimbi pentru scurt timp, stilul de viata, pentru ca in final sa fii o persoana fresh.
Ce ne facem atunci cand concediul de odihna nu ne mai este suficient, cat sa ne simtim odihniti si voiosi si dispusi in a incepe o noua zi de munca cu concentrare maxima.
Pe masura ce inaintam in varsta, timpul se scurteaza, vrem sa facem cat mai multe lucruri, intr-un timp insuficient si astfel riscam sa devenim nefericiti.
Uitam sa ne bucuram de micile bucurii ale vietii, incepand cu ascultarea unei melodii care ne place, cu citirea unui ziar, a unei stiri, altceva decat auzim la munca si vedem la stiri.
E o arta sa iti programezi timpul, astfel incat sa reusesti sa atingi peste 90% din proiectele propuse la inceput de an, atat pentru tot anul cat si pentru orarul zilnic.Orice lucru are o rezolvare, nu neaparat mai buna, dar una care ne confera aerul unei persoane armonioase intr-un mediu cotidian obositor si anevoios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...