21 decembrie, 2011

MODEL IMANENT SI PERCEPTIBIL DE PREVIZIONARE A EVENIMENTELOR IN TIMP REAL

Exista mai multe metode de analiza a evenimentelor in timp real, pentru a putea previziona conflicte etnice, crize economice, starea de nemultumire a populatie, printre care amintim:
  • model computerizat de teoria probabilitatii;
  • algoritm de previziune economica;
  • algoritm de previziune meteorologica;
Nu am sa insist pe metodele clasice amintite mai sus si am sa ofer detalii despre modelul imanent si perceptibil de previzionare a evenimentelor in timp real, conceput de mine.
imanent = nedeterminat de o cauza din afara;
Sa ne imaginam ca dorim sa previzionam un posibil conflict etnic in judetul Covasna unde maghiarii sunt in procent de 74% fata de romani.
Eliminam din start posibile influente din exteriorul judetului.
Pentru a putea reusi aceasta actiune avem nevoie de internet, un cont de email pe gmail si niste alerte create cu ajutorul functiilor din email si un programator.
Cuvintele cheie atasate in alerte vor fi cele care exprima nemultumirea, evenimentele organizate si rolul lor si caracterizarea edililor de catre populatie.
Toate aceste date vor fi introduse intr-un soft creat cu ajutorul unui limbaj de programare, unde biblioteca cu cuvintele cheie cat si organigrama pentru realizarea softului sunt date de catre initiator.
Uneori imaginatia, intuitia, posibilitatea de analiza, sinteza si simplificarea unei probleme complexe pana se ajunge in final, la o problema simpla, poate substitui logistica, timp si bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...