16 decembrie, 2011

MEDICINA PREVENTIVA

Si eu ca tot omul, uneori mai contactez o raceala, o infectie localizata undeva si ma intreb de ce apar aceste neconformitati in organism, care este cauza?
Eu cred ca ar trebui sa exista o medicina preventiva ca si domeniu de studiu, care sa le ofere oamenilor, anticipat, teorii despre cum sa faci sa nu ajungi sa te imbolnavesti.
Am citit un articol interesant despre teoria dr. Ryke Geerd Hamer despre originea bolilor, care el crede ca este localizata in creier.
Dr. Hamer a stabilit ca "orice boala este cauzata de un soc emotional care surprinde individul total nepregatit".El poate fi un incident foarte personal, conditionat si determinat de experientele noastre trecute, de vulnerabilitati, de perceptiile personale, de valorile si credintele personale.
Dr. Hamer a descoperit ca orice conflict si orice boala are si o rezolvare, iar desfasurarea oricarei boli are loc in doua faze.In timpul primei faze, a confictului activ, intregul organism este orientat spre a face fata conflictului.Sunt afectate psihicul si sistemul nervos vegetativ si apar tulburari de somn si lipsa apetit.
A doua faza, este cea de vindecare, corpul se vindeca singur.Emotiile si organismul nostru se comuta imediat in modul de reparare, programul de vindecare fiind asistat in mod direct de sistemul nervos vegetativ.Pe perioada fazei de vindecare, apetitul revine, dar suntem foarte obositi, astfel incat odihna si furnizarea tuturor nutrientilor necesari organismului este vitala.
Alte simptome specifice regenerarii sunt:hipersensibilitate, mancarimi,spasme si inflamatii.
Intelegand originea bolilor, care este cauza lor, ne putem elibera de teama si panica ce deseori apar odata cu instalarea unor simptome.Aceasta cunoastere este mai mult decat putere, ea poate salva vieti.
Acesta este un articol special, pentru cititorii mei de peste tari, tot romani si ei, in definitiv informatia inseamna putere, iar daruirea acestor informatii intr-un mod altruist, imi asigura si mie un echilibru interior de care am nevoie in acest moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

RUTINA FERICIRII

 Atitudinea si alegerea rutinei din prezent, construiesc omul de maine. Inflorirea tarzie va conduce spre longevitate. Acceptarea si inteleg...