18 decembrie, 2011

BULA VERSUS GEORGE BECALI

Pe timpul lui Ceausescu, datorita cenzurii si fricii generate de securisti, manipularea pe toate fronturile posibile, romanii faceau haz de necaz prin bancuri, piese de teatru, fiindca in definitiv ei nu duceau lipsa de imaginatie.
Bula era un personaj de care romanii aveau nevoie si el a trebuit inventat, el ramane in amintirea romanilor ca omul descurcaret, istet care isi depaseste conditia, trecand peste orice obstacol ar intilni in cale.
In zilele de azi, televiziunile depind de rating si cine e cel mai carismatic, jovial, clovn, mascarici e cel mai mediatizat.Si uite asa apare George Becali un personaj mioritic, fara cultura generala, dar cu un simt primordial in a face bani din nimic.
El e noul Bula al romanilor, cel care ne face sa zambim si sa trecem mai usor peste greutati, el intruchipeaza visul romanilor, sa fii sarac si sa devii bogat, indiferent de ce scoli ai.
Insa sa nu uite romanii ca el nu are radacini adanci in Romania si el a fost adoptat de aceasta tara democrata, nationalista si indiferenta pentru proprii cetateni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...