24 octombrie, 2011

DEFINITIA INTELIGENTEI

Definitia inteligentei = aptitudinea unei persoane de a se adapta la situatiile relativ noi din viata.
Cei mai multi dintre noi, preluam din ideile, comportamentul, felul de a fi a altor persoane, mai adaugam putin si de la noi si supravetuim intr-un mediu mai putin ostil.
Dar daca ne-am dori sa fim originali, sa construim lucruri noi, sa avem o viziune proprie despre viata in general, sa avem curajul sa formam concepte si sa intelegem semnificatia lor, sa educam functiile psihice si sa le imbinam intr-un mod variat, sa insufletim un spirit deschis catre tot ce inseamna altceva, fata de care noi ne raportam in acest moment.
Momentan nu am puterea si capacitatea de a inhiba ordonarea logica a raspunsurilor astfel incat sa ajung la un adevar, dar imi permit luxul de a fi autodidact, de a visa, de a fi optimist si de a continua sa construiesc, sa emit judecati de valoare, printr-o perceptie proprie asupra principiilor in care ma regasesc la un moment dat in timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...