27 octombrie, 2011

CE DORESC UE, NATO SI FMI

In ultimul ma intreb tot mai des, cine sunt aceste structuri internationale si ce scop ascuns au in intentie.

UE = Uniunea Europeana este o entitate politică, socială și economică, dezvoltată în Europa, ce este compusă din 27 state. Este considerată a fi o construcție sui generis, fiind o confederatie.Începând cu 1 decembrie 2009, Uniunea Europeană are personalitate juridică internațională.

Simbolurile Uniunii Europene se referă la drapelul, imnul, deviza și moneda acesteia, conform Tratatului de la Lisabona.
  • Drapelul Uniunii Europene este un cerc format din douasprezece stele, pe fond albastru.
  • Deviza este Uniți în diversitate (deviza Uniunii până în decembrie 2009 era Unitate în diversitate).
  • Moneda acesteia este euro.
NATO = Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO în engleză și OTAN în franceză) este o alianță politico-militară stabilită în 1949, prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat în Washington la 4 aprilie 1949. Actualmente cuprinde 19 state din Europa și America de Nord.

FMI = Fondul Monetar International este o organizatie internationala care are 187 de tari membre, infiintata pentru a promova cooperarea monetara internationala, stabilitatea valutara si acorduri valutare sistematice, pentru a stimula cresterea economica si niveluri inalte de folosire a fortei de munca si pentru a acorda asistenta financiara temporara tarilor membre, in conditii adecvate, pentru a contribui la ajustarea balantei de plati.

In vizunea mea proprie si nedeversificata, observ urmatoarele aspecte:
UE= este o alianta de vecinatate si doreste o legislatie si o moneda unica, in scopul realizarii unei metropole statale;
NATO = este structura de forta armata si de represalii in caz de forta majora;
FMI= este banca care te indatoreaza pana la adanci batranete, unde va plati copiii, copiilor vostri;
Chiar avem nevoie de aceste aliante?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...