12 septembrie, 2011

SUPERCOMPUTERUL NAUTILUS

Supercomputerul denumit de specialisti Nautilus, se doreste a fi noul Nostradamus al mileniului trei, in varianta imbunatatita.
Unde putea fi proiectat si creat acest calculator, decat in SUA, noua meka a lumii moderne.
Din punct de vedere tehnic, puterea de procesare a informatiei este de 8,2 teraflopi, ceea ce s-ar traduce prin miliarde de operatiuni pe secunda.
Supercomputerul foloseste un model computerizat al analizei evenimentelor pentru a putea previziona conflicte etnice, revolutii, diverse probleme de complexitate ridicata.
Se pare ca softul inca nu este finisat si pe viitor se doreste dezvoltarea tehnologiei pentru previzionare a unor evenimente in timp real, folosindu-se de ceva asemanator precum algoritmii de previziune economica sau meteorologica.
In final expertul, incearca sa contraatace viitoarele critici printr-o remarca tipic americana: nu este niciodata perfect, dar e ceva in plus decat a ghici aleator.
Pentru cei mai tineri, Nautilus era un submarin fictiv folosit des de Jules Verne in doua romane ale sale, acestea fiind spuse, concluzia o deduceti singuri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...