29 august, 2011

EVALUAREA BOLILOR DIN PERSPECTIVA UNUI TEORETICIAN

Cei mai multi dintre noi se intreaba din ce cauza se imbolnavesc oamenii si care este calea spre o sanatate suficienta, nu neaparat ideala.
Fiecare persoana prezinta un camp energetic, care este alcatuit din totalitatea factorilor prin care noi traim, precum starea fizica, psihica, emotionala, sufleteasca, starea de echilibru interior la un moment dat.
Atunci cand o variabila din acesti factori sau chiar doua, este la un nivel scazut, colaborat cu alte evenimente negative din acel moment, fac ca o persoana sa se imbolnaveasca.
Fiecare din noi avem puncte slabe in organism, plus zestrea genetica, ceea ce conduce mereu la boli complementare pe fiecare individ in parte.
Medicii in genere pun mare accent pe efect si nu pe cauza, ceea ce face ca in viitorul apropiat, sa suferim de aceeasi boala in etape de timp apropiate.
Daca oamenii ar avea o educatie in sanatate, trasata de factorii de decizie ca un demers logic de instiintare a populatiei pe un fond obligatoriu si nu optional, altfel s-ar vedea lucrurile in viitor.
Sfaturi putem da toti, dar nu toate sunt neaparat cele bune si de bun simt.
Evaluarea bolilor din perspectiva unui teoretician, spune ca daca ne dorim o sanatate optima, trebuie sa avem in observatie fiecare aspect al factorilor care ne-ar peturba echilibru interior si anume:
  • faceti sport minim 15 minute pe zi, cu perioade de efort maxim intens;
  • ordonativa gandurile din timpul zilei si problemele nerezolvate, trasatile ca sarcini pentru viitor, pentru a avea un somn odihnitor;
  • incercati sa fiti altruist cu persoanele defavorizate, acest lucru va crea o liniste sufleteasca;
  • ganditi mereu optimist, pozitiv si realist si veti observa ca cei de langa voi, vor absorbi energia pozitiva;
  • si nu in ultimul rand, incercati activitati extraprofesionale, care va vor ocupa timpul si veti avea alta imagine a vietii din perspectiva intrinseca a fiecarui individ;

Un comentariu:

  1. Salut!
    Ma impresionezi de multe ori cu aceste ganduri pe care ni le impartasesti. Ai dreptate, in acest post, bolile sunt rezultatul mediului in care traim si al mostenirii genetice pe care o purtam!

    RăspundețiȘtergere

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...