17 iulie, 2011

TUNELUL FEROVIAR DIN GALATI

Acum 30 de ani, in urma, traind la periferia orasului, in zona dintre tunel si talcioc, era normal ca tunelul feroviar, trenurile si izvorul lui Iancu, sa fie trei repere care sa imi marcheze copilaria.
Anii au trecut si nu a mai ramas, mai nimic.Din doua tuneluri, a ramas doar unul functional.Cel de-al doilea, putem deja considera ca a disparut.In urma consolidarilor din strada Traian, ca urmare a tasarilor, datorita tunelului, se pare ca lucrarile nu au decurs normal si tunelul a devenit nefunctional.Numai amintesc ca 500 de metri de cale ferata, a disparut, ca urmare a mai ramas un singur sens de mers.
Izvorul de apa de sub tunel, alimenta cu apa izvorul lui Iancu.Pe timpul lui Ceausescu, atunci cand lumea ramanea fara apa, un cartier intreg statea la coada cate doua ore sa se alimenteze cu apa de la izvor.
Acum izvorul numai este functional, fiindca intre timp, oamenii si-au facut mici plantatii agricole si alimenteaza cu apa cu pompa din puturile de la canton, ce trec pe langa linia de cale ferata si astfel apa numai ajunge la izvorul lui Iancu.E trist, dar ce se mai poate face?
Traim in Galati si asta ne ocupa tot timpul, pana dispare tot!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...