05 mai, 2011

CARACTERIZAREA MINCIUNII IN NOUL MILENIU

Minciuna este o informatie, prin care se denatureaza in mod voit adevarul.Minciuna sub toate formele pe care le poate imbraca, fie ca este minciuna totala sau partiala, fie ca este prin omisiune sau prin distorsiune, fie ca este vinovata sau nevinovata, are acelasi efect.
Atunci cand minti pe termen scurt, tragi foloasele si te bucuri de rezultat, dar asta nu inseamna ca esti mai fericit.
Apreciez oamenii care nu mint si care se dezvolta natural si armonios in orice mediu ar trai.Sunt pe cale de disparitie asemenea persoane.
Fata de acum 100 de ani, oamenii sunt mai inteligenti, au acces mai usor la o multitudine de informatii, care le confera puterea de a fi cameleonici.
Fie ca ne place, fie ca nu, acesta e mediul in care traim si respiram si trebuie sa ne incadram in peisaj ca atare.E bine sa mintim sau nu, cred ca nu e un lucru pe care sa dezbatem prea mult.Timpul trece si incet, incet, incepem sa devenim artificiali si asta doar pentru a supravetui!

Un comentariu:

  1. Voi parafraza pe altii! "Minciuna este cea mai simpla forma de autoaparare...Minciuna este samburele care da roade in toate pamanturile, de aceea poate se cultiva cu atata placere pretutindeni. Roadele ei insa sunt amare si seci."
    Mi-ai dat apa la moara...totul tine de educatie, cultura, civilizatie atat la emitatori cat si la receptori. Iar aici in tara noastra nivelul de educatie este sarac...

    RăspundețiȘtergere

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...