26 februarie, 2011

ROMANII AU TALENT - PARTEA A DOUA

Am urmarit si partea a doua a emisiunii "Romanii au talent".Mi-a atras atentia un caz, pentru mine, foarte interesant, pentru altii, poate mai putin.Regizorul de 27 de ani, cu 2 facultati si somer, la data participarii la emisiune.
Nu vreau sa judec si sa critic, ce a incercat el sa faca, astfel incat sa empatizeze cu publicul si cu juriul, pentru mine, nu asta e important.
Ce e interesant de subliniat, e ca ies studenti pe banda rulanta, cu meserii, care nu au niciun viitor si acelor persoane le va veni foarte greu sa se orienteze, sa se specializeze din nou sau sa mearga la munca de jos.
Ce e de facut aici?Poate ca Ministerul invatamantului isi va reorganiza meseriile, specializarile in functie de ce se cere pe piata, poate vor angaja psihologi la fiecare scoala, care sa orienteze elevii spre domenii la care exceleaza si nu in ultimul rand parintii, vor identifica aceasta problema si o vor trata cu seriozitate astfel incat, sa asigure un viitor mai luminos copiilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...