27 ianuarie, 2011

GALATIUL IN ANUL 2011, IN CIFRE

In orasul Galati, dupa ultimul recensamant facut in anul 2008, populatia a ajuns la 292.900 de persoane, in scadere fata de anii trecuti.
Structura populatiei arata astfel:

    • 111.239 de salariati;
    • 122.052 de pensionari;
    • 59.609 de persoane fara loc de munca ( intra si copiii, in acest numar);
Daca ar fi sa ne imaginam, ce se intimpla in viitor, as putea spune, ca numarul de salariati e in scadere, numarul de pensionari in crestere, natalitatea scade, dar creste in schimb numarul de persoane fara loc de munca.
Pentru viitorii 10 ani, putem fi optimisti.Fiecare familie, e sustinuta de un membru care munceste, de parintii pensionari sau de o persoana care munceste in strainatate.
Dar peste 10 ani, viitorul numai suna asa de bine, daca economia nu isi revine, singurul lucru care o sa il faca oamenii, o sa fie sa plece in alte locuri, in capitala, in tari straine etc.
Ideea principala, este ca acest pas e bine de facut atunci sau acum?
Peste 10 ani, anticipez urmatoarea structura a populatiei: 270.000 de locuitori, din care:
    • 60.000 de salariati;
    • 140.000 de pensionari;
    • 70.000 de persoane fara loc de munca;
Viitorul nu arata deloc bine, dar si eu ma pot insela, de unde pot sa stiu eu, ce politicieni competenti vor veni la putere in viitorul apropiat si vor pune pe primul plan, asigurarea unui trai decent populatiei, din care si ei fac parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

UNIVERSUL VERSUS ORGANISMUL UMAN

 Nu stim mai nimic despre univers.Dar incercam sa descoperim macar o mica parte din el. Nu stim de unde venim si unde plecam si am senzatia ...